Ons verhaal

Hoe is Vaccimaatje is ontstaan:

Graag wil ik me eerst aan je voorstellen; mijn naam is Rosanna, ik ben getrouwd met Arno en we hebben een dochter van 11 jaar.

Omdat mijn man (Arno) in de risicogroep valt hebben wij als gezin 10 maanden in angst voor het virus als kluizenaars geleefd. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we hadden genomen, was hij positief getest op de dag dat de eerste Nederlander gevaccineerd werd (en het eind bijna in zicht kwam) !!! De grond zakte onder mijn voeten weg,  na een strijd van 10 maanden om het buiten de deur te houden is het virus toch binnen gedrongen.

Door de goede zorg in het Erasmus MC en dankzij iemand die bloedplasma uit de eerste golf had gedoneerd is hij er gelukkig goed bovenop gekomen.

En ik,  ik heb een sterk lichaam, dus geen probleem en over paar weken is alles weer gewoon, tenminste dat dacht ik. Helaas liep dit anders, na 4 dagen kreeg ik klachten. Die heel lang aanhielden. (mijn geest wilde wel maar mijn lichaam wilde niet meer) nu zijn we gelukkig een paar maanden verder en het gaat nu goed. Maar de weg was LANG!!!

Op weg naar het Erasmus kwam het idee, naast de onzekerheid, baalden wij ook dat we nu geen Vaccimaatje konden zijn voor een ander. Als je je laat vaccineren dan bescherm je niet alleen jezelf maar ook de mensen om je heen van familie, vrienden, collega’s tot je sportvrienden.

We riepen tegen elkaar, daar kunnen we mensen enthousiast mee maken. Iedereen wil toch een maatje zijn Daar moeten we iets mee doen!!!

Alleen hoe maak je mensen enthousiast als er niet voldoende vaccins zijn?

En daarna werd het even stil rond Vaccimaatje tot de dag dat Arno zijn oproep kreeg! U mag zich laten vaccineren; joepie riep onze dochter van 11 jaar, papa wordt toch nog een Vaccimaatje. Ik ga voor papa een het een T-shirt en een sleutelhanger maken. We zijn samen aan de slag gegaan met stiften op een mooi wit T-shirt.

Arno trok de volgende dag het T-shirt aan, hij had beloofd om bij de entree van het vaccinatiecentrum er een foto van te maken. 

De super leuke reacties van de mensen die ook gevaccineerd werden en de medewerkers van de GGD die ons aanspraken hoe we aan dit leuke T-shirt kwamen sprak boekdelen. Dit gaf ons de boost en motivatie om hier iets mee te doen, met dit als resultaat.

Vooral ook omdat dit ons de kans geeft om iets terug te kunnen doen voor onze helden in de zorg. We zijn daarom ook vereerd om samen te werken met ZWIC , het steunfonds voor zorgverleners met Corona.

Wij zijn blij dat we de kans hebben gekregen om ons te laten vaccineren, het is geenszins onze bedoeling iemand iets op te leggen en we respecteren ieders mening. Het blijft een vrije keuze, een keuze die wij voor onszelf met plezier hebben gemaakt na deze moeilijke maanden.

VACCINEREN doe je niet voor jezelf maar een ander en het is een voorrecht/ een feestje dat het kan en dan het liefst met een glimlach!

Voor wie laat jij je vaccineren?

© 2021 Vaccimaatje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel